Bij een astma aanval gebeurd er veel in de longen. Zodra de longen geprikkeld worden door stoffen waar u gevoelig voor bent, zwellen de slijmvliezen in neus, keel en longen op. De slijmvliezen produceren meer vocht en slijm dan anders. De spiertjes die om de luchtwegen heen zitten, raken verkrampt en trekken samen. Ze maken de luchtwegen smaller. Dit kan veel klachten veroorzaken. Ademen wordt bijvoorbeeld moeilijker en u heeft minder energie. Rayer Healthcare biedt een oplossing! Als vakgroep longfysiotherapie zijn wij verantwoordelijk voor de fysiotherapeutische behandeling en begeleiding van mensen met een longaandoening. De behandelingen van patiënten met ASTMA worden uitgevoerd op basis van de vakinhoudelijke richtlijnen en de landelijke zorgstandaard ASTMA.

Behandelopties ASTMA fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Gouda werken daarnaast deels in Het Groene Hart Ziekenhuis. Als praktijk onderscheiden wij ons door de mogelijkheid de patiënt te kunnen begeleiden en behandelen van klinische opname, via 2e lijn multidisciplinair longrevalidatie of individuele fysiotherapie, naar een vorm van zelfstandig trainen onder vakkundige begeleiding binnen onze fysiotherapie praktijk in Gouda. Wij behandelen zowel mensen 1 op 1 als in groepsverband. Wij richten ons hier bij op het verbeteren van de conditieopbouw, ademhaling en ontspanningsoefeningen en voorlichting.

Samengevat: het doel van fysiotherapie is om het bewegen zo aan uw dagelijks leven toe te voegen dat het voor u prettig blijft. U gaat bewegen met een fysiotherapeut met een op maat gemaakt beweegprogramma. Natuurlijk houden wij rekening met uw beperkingen en medicijngebruik. Hierdoor zult u uw gestelde doelen bereiken. Daarnaast adviseren wij u over alles wat met bewegen te maken heeft. Er wordt gewerkt met duidelijke behandeldoelen die periodiek worden evalueert