Baby Massage cursus

Baby massage

Ben je op zoek naar een babymassage cursus? Onze cursus richt zich specifiek op Shantala babymassage, een techniek die zijn oorsprong vindt in India. In India maakt babymassage al geruime tijd deel uit van de dagelijkse verzorging van baby’s, en dat is niet zonder reden. Het biedt aanzienlijke voordelen voor zowel het welzijn van het kind als voor de ouder. Babymassage bevordert de verbondenheid tussen ouder en kind. Ontdek hoe je na het volgen van onze cursus een belangrijke rol kunt spelen in deze waardevolle ervaring. Mis deze inspirerende en leerzame kans niet!

Het belang van lichamelijk contact voor baby’s

Voor baby’s is lichamelijk contact van onschatbare waarde. Gedurende de eerste fase van hun leven is dit de voornaamste vorm van communicatie. Aanrakingen bieden baby’s een gevoel van geborgenheid en ontspanning, waardoor ze zich comfortabeler voelen in de nieuwe wereld waarin ze zijn beland. Dit draagt bij aan een betere slaapkwaliteit en helpt het kindje om een natuurlijk ritme te ontwikkelen. Veelvoorkomende uitdagingen, zoals overmatig huilen of moeite met eten, kunnen vaak verminderd worden door dit waardevolle contact. Bovendien tonen onderzoeken aan dat te vroeg geboren baby’s sneller op gewicht komen met regelmatig lichamelijk contact.

Wat is het doel van de babymassage cursus?

In deze cursus Babymassage staat het aanleren van professionele massagetechnieken en benaderingsmethoden voor je kind centraal. Door de cursus zul je niet alleen vertrouwd raken met de lichaamstaal van je kind, maar ook leren intuïtief te reageren. Dit bevordert een prachtige verbinding tussen jou en je kind, waarbij het masseren gebeurt met aandacht voor hoofd, hart en ziel.

Voor wie is het bedoelt?

Deze cursus is geschikt voor alle ouders en hun kinderen. Het is ideaal voor ouders die streven naar een diepere verbinding met hun kinderen of meer inzicht willen krijgen in de lichaamstaal en signalen van hun kind. De cursus is ook relevant voor ouders van kinderen die onrustig zijn, overstrekking vertonen of last hebben van darmkrampjes. De aanbevolen startleeftijd voor de cursus babymassage is vanaf 6 weken na de geboorte.

Cursusinhoud

Onder begeleiding van een ervaren kinderfysiotherapeut leer je om op een zelfstandige manier je kinderen te masseren, waarbij diverse technieken worden toegepast. Zowel reguliere massagetechnieken als specifieke Shantala-massagetechnieken komen aan bod. Naast praktische massagevaardigheden omvat de cursus ook theoretische aspecten van massage, instructies over dragen en tillen, ontspanningsoefeningen voor zowel ouder als kind, en het leren herkennen van belangrijke lichaamssignalen van je kind.

Wanneer wordt de babymassage cursus gegeven?

 Bij genoeg aanmeldingen start de cursus elke eerste dinsdag van de maand. De cursus wordt gegeven van 12.30 uur tot 14.00 uur. Bij de cursus ontvangt u ook cursusmateriaal. Hierbij zitten plaatjes en uitleg zodat u thuis goed kunt oefenen. 

Wat kost een babymassage cursus?

Een cursus (maximaal 5 cursisten) bestaat uit drie lessen van ongeveer 1 uur en 15 minuten. De cursuskosten zijn € 95,- (bij een individuele cursus bedragen de kosten € 165,- voor 3x 1 uur).

Meld je nu aan!

Meld je nu aan bij Info@rayerhealthcare.nl voor een complete cursus babymasssage. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met meer informatie. Het bestaat uit drie bijeenkomsten van 1,5 uur. Hij wordt gegeven door kinderfysiotherapeut Frederik Nijland.

Voor meer informatie, bekijk onze folder!

Contact mogelijkheden