Sportfysiotherapie

Sport fysiotherapie

Sport gerelateerde fysiotherapie voor sportblessures

Sporters, amateur of professioneel, lopen vaak een nader soort blessure op dan niet sporters. Blessures en pijnklachten ten gevolge van sport kennen een ander beloop en het herstel proces ziet er ook vaak iets anders uit. Het weefsel is over het algemeen in goede conditie maar heeft dan net even dat extra zetje nodig. Fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in sport gerelateerde klachten kunnen hierbij een cruciale en vooral ook effectieve rol spelen. Een sport gerelateerde klacht of sportblessure is vaak een gevolg van een overbelasting (lokaal) door een disbalans in spierfunctie of een verkeerd beweegpatroon. De sportfysiotherapeut gaat na of er een probleem zit in de algehele bewegingsketen die in relatie staat tot de lokale klachten.

Indicaties voor sportfysiotherapie

Vele sporten kunnen vele blessures doen ontstaan. Zo wordt hardlopen vaak in verband gebracht met een Achillespees ontsteking of hielspoor en tennis of werpsporten met schouderontsteking en een tenniselleboog. Enkele indicaties die veel voorkomen zijn;

De aanpak van deze aandoeningen bestaat dan ook uit meer dan alleen de lokale pijnlijke plek. Het gehele beweegpatroon kan een rol spelen bij de blessure. Daarom is het zinvol een afspraak te maken bij een therapeut met verstand van sportblessures en sport gerelateerde pijnklachten.

Traject bij sportfysiotherapie

Bij sportblessures en sport gerelateerde pijnklachten speelt er vaak een breed scala aan componenten mee bij het ontstaan van uw pijnklachten. Een bezoek aan een fysiotherapeut met een brede kennis van sport en sport gerelateerde klachten bevat daarom een zeer uitgebreid onderzoek. Het traject ziet er als volgt uit;

  • Screening
  • Intake en uitgebreid onderzoek
  • Sport specifiek onderzoek
  • Conclusie en samenvatting
  • Behandelplan van aanpak
  • Eventueel bijsturen van behandelplan
  • Preventieve tips t.b.v. sport
  • Afsluiting

Afspraak maken voor fysiotherapie met een sportblessure

Mensen met een sportblessure of sport gerelateerde pijnklacht kunnen naar onze praktijk komen via een verwijzing van huisarts/specialist, of via de Directe Toegankelijkheid (DTF). U kunt gebruik maken van ons contactformulier, zelf even bellen of de “bel mij terug” knop gebruiken.

Contact mogelijkheden

Kerst

Oud& Nieuw

2023

Aangepaste openingstijden

Maandag 24 december

Geopend tot 16:00 uur

1e & 2e kerstdag

Beide dagen gesloten

31 december (oudejaarsdag)

Geopend tot 13:00 uur

1 januari (nieuwjaarsdag)

Gesloten