Bij COPD zijn uw longen beschadigd. Ademen is moeilijker en u heeft minder energie. De afkorting COPD staat voor chronic obstructive pulmonary disease.

Rayer Healthcare in Gouda heeft veel te bieden als het gaat om patiënten met COPD. Onze fysiotherapeuten zijn hier aanvullend voor opgeleid en bieden de hoogste behandelkwaliteit met de beste resultaten als het gaat om COPD patiënten. Fysiotherapie Gouda onderscheidt zich door de mogelijkheid om COPD patiënten te kunnen begeleiden en behandelen tijdens en na een ziekenhuisopname, bij longrevalidatie in het ziekenhuis en bij longrevalidatie in onze praktijk in Gouda. Wij behandelen zowel mensen 1 op 1 als in groepsverband.

COPD Behandeling

Het trainen bestaat uit diverse onderdelen. Ten eerste verbeterd u uw inspanningsvermogen door middel van conditietraining. Hierbij kunt u denken aan training op een hometrainer, loopband, roeien. Daarnaast is spieropbouw een tweede belangrijker pijler. Een goede conditie en krachtige spieren zijn van groot belang! Door uw lichaam te trainen kunt u uw conditie en kracht verbeteren en op peil houden. Ademhaling en ontspanning en technieken voor het ophoesten van slijm worden bij de behandeling geïntegreerd. De begeleiding bestaat uit een gericht trainingsprogramma afgestemd op uw persoonlijke doelen.  Daarnaast zijn er programmaonderdelen gericht op het verminderen van de beperkingen die u ervaart in het dagelijks leven.

Samengevat zorgt fysiotherapie bij COPD voor de volgende voordelen: