Shockwave succes bij een gescheurde pees

In oktober 2015 werd ik 65 en had nog maar 6 maanden werken voor de boeg alvorens ik van mijn pensioen kon gaan genieten. De plannen voor later, zoals ik vroeger vaak aanhaalde zouden eindelijk gerealiseerd worden want LATER was NU worden. Mijn plannen stonden vast. In mijn drukke werkzame periode was er qua sporten alleen nog maar het 3 uur tennis op de zaterdag mogelijk maar met mijn reeds gepensioneerde vrienden had ik de afspraak gemaakt om vanaf 01.04.2016 met hen 3 x per week te gaan tennissen. Daarnaast zou ik het golven gaan oppakken en de benodigde attributen zoals trolley, clubs en golftas waren reeds aangeschaft en lagen te wachten op mijn pensionering, totdat….

Inderdaad totdat ik op 8 december 2015 tijdens het hard naar mijn auto lopen in de garage van mijn werk (ik was weer eens in tijdnood gekomen, en dacht, haastige spoed, altijd goed) onderuit gleed en de quadricepspees van mijn linker bovenbeen finaal afscheurde. In het kort komt het er dan op neer dat alles onder de knie niet meer echt functioneert en er bij hangt. Na een spoedoperatie in het ziekenhuis ben ik snel aan de revalidatie begonnen en binnen 6 weken liep ik zonder brace en zonder krukken. So far, so good maar helaas, het werd toch een ander verhaal. Mijn linkerknie bleef enorm pijnlijk en bloedheet en het ziekenhuis gaf mij het advies, 3 weken ontstekingsremmers en rust, rust, rust.  Na deze periode was er nog geen verbetering merkbaar, terug naar het ziekenhuis en weer ontstekingsremmers en 3 weken rust. Ook dat bood geen soelaas en een echo in het ziekenhuis leverde een ongeruste mededeling op. Mijn pees was volledig verkalkt wat betekent dat de pees op een soort scherpe ijsschotsen ligt en dat verklaarde de pijn. Als een van de opties voor herstel werd voorgesteld om naast een intensivering van de fysiotherapie, ook een traject van 6 a 7 behandelingen shockwave op te pakken. Voor dat advies ben ik tot op de dag van vandaag de fysiotherapeute dankbaar die me naar de shockwave therapie verwees. Ik maakte een afspraak bij Rayer HealthCare in Leidschendam en werd toevertrouwd aan de deskundige zorg van Nathalie van Uffelen. Die deskundige en professionele zorg werd al snel duidelijk door het met haar mee kunnen kijken op de echo en het behandelplan met mij door te nemen. We zijn nu 6 weken verder en op de echo is het oplossen van de verkalking duidelijk zichtbaar maar belangrijker voor mij was dat ik die echo niet nodig had om tot dezelfde constatering te komen. De pijnklachten zijn aanzienlijk gereduceerd en het belasten van mijn linkerbeen gaat met grote sprongen vooruit. Ik ben nog niet de jonge hond zoals ik mij soms voor mijn glijpartij voelde maar ik heb mijn vrienden meegedeeld dat ze vanaf september weer op mij moeten rekenen met tennis. Dit mede door of eigenlijk vooral dankzij de shockwave therapie bij Rayer HealthCare en goede zorgen van Nathalie van Uffelen.

Juli 2016

Jos Noordermeer

13664810_10154378617312700_1561145479_n

Contact mogelijkheden